Pienkeräys & Ruokakassit 2021

23.11.2021

Päivät ja viikot vilisevät silmissä. Jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa vuoden 2021 osalta. Siitä huolimatta, että Kymenlaaksossa siirryttiin taas tiukentuneisiin koronarajoituksiin. Maskeja, turvavälejä, koronapasseja, peruuntuneita tapahtumia, rajoitettuja yleisömääriä... 

Niinhän sitä luulisi, että 2 vuodessa olisi jo ehtinyt tottumaan näihin. Vaan joka kerta kun kuvittelee olevansa voiton puolella, tuleekin sitä takapakkia. Noh. Koska asioita ei näin tavan ihmisenä voi muuttaa tai niihin edes vaikuttaa, keskitytään olennaisiin ja niihin asioihin joille kuitenkin voimme jotain tehdä. 

Tänä vuonna otimme kunnianhimoisen tavoitteen auttaa haminalaisia kotitalouksia joulun ruoka-avulla, eli 60kpl joulun ruokakasseja jaettavaksi 23.12.2021. Kaikki kasseihin tuleva ruoka kustannetaan meidän luvanvaraisen rahankeräyksen turvin, sekä suorina ruokalahjoituksina. 

60kpl joulukinkkuja on jo varattu yhteistyössä paikallisen K-Supermarket Kanuunan kautta, josta kuuluu kiittäminen kauppias Ville Merosta. Ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys, että marraskuun puolivälissä saa ykskaks haalittua kasaan 60kpl kinkkuja, kun ne arvioidut joulutilaukset on tehty jo kesällä! 

Haminalainen yhteisöllisyys näyttää jälleen kerran voimansa. Tänään 23.11.2021 meidän pienkeräyksessä on jo lahjoituksia 1200eur. Kiitokset lähtevät kymmenille eri yksityishenkilöille sekä myös paikallisille yrityslahjoittajille! Näistä lahjoituksista kerron vielä myöhemmin lisää. 

Eilen aukaisin meidän hakulomakkeen ruokakasseille. Alkuperäinen ajatus oli se, että hakuaikaa on aina 5.12.2021 asti. Reilu vuorokausi myöhemmin, hakijoita on jo yli 40. 

Jälleen kerran luen näitä hakuja kyyneleet valuen. Sekä ilosta, että siitä surusta kuinka julmasti voi elämä välillä eri ihmisiä kohdella. 

Haminan Jouluaaton ruoka-apu tavoittaa aina ns. väliinputoajia. Ihmisiä ja perheitä jotka eivät virallisia reittejä sitä apua saa. Ylitetään juuri ja juuri jokin tuloraja, ei saada esim. toimeentulotukea koska ei ole lapsia, on ollut äkillisiä isoja menoja, sairauksia, lääkkeitä, eläkkeet eivät riitä ruokaan... 

Tämä on monelle sitä arkea. Meille on myös helpompaa se hakemus laittaa, koska ei tarvitse pelätä leimaantumista tai byrokratian rattaita. Ei tarvitse hävetä. 

Ilon kyyneleet valuvat siksi, että pian voin näille ihmisille henkilökohtaisesti ilmoittaa: Älä murehdi ja stressaa tätä joulua. Apua on tulossa. Saatte edes jouluksi kunnolla ruokaa pöytään, siinä missä monen muunkin joulupöytä notkuu niitä herkkuja. 

Minulle henkilökohtaisesti tämä on koko jouluaaton ydin: 

lähimmäisenrakkaus, yhteisöllisyys ja toisten auttaminen silloin kun apua tarvitaan. 

-Anne-