— Mitäpä jos? —

Ajatus sai alkunsa vuonna 2018 yhdestä ainoasta SoMe-postauksesta Facebookissa. Taustalla oli ajatus siitä, että millä tavoin voitaisiin paikallisesti auttaa ja luoda yhteisöllisyyttä, iloa ja Hyvää Mieltä Haminassa. Kuka tahansa voi kaivata jouluna muita ihmisiä ympärilleen, taustoihin sen tarkemmin tuijottamatta. Siitä syntyi nopeasti idea yhteisöllisestä jouluaatosta.

 Tapahtumasta minne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita viettämään yhteistä jouluaattoa ilman leimaavia etuliitteitä. 

Näin syntyi Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto mahdollistaen tunnelmallisen ja herkkuja notkuvan yhteisen jouluaaton 100:lle hengelle. Kaikki täysin lahjoitusvaroin! 

Tapahtumapaikkana on toiminut Haminan Wanha Työski. Ovet ovat auenneet jouluaattona klo. 10.30 jolloin virallinen tapahtuman avaus on alkanut. Olemme laulaneet kauneimpia joululauluja, syöneet puuroa ja herkkuja! 

Paikalla on vieraillut myös eläinystäviä kaikkien iloksi.

 Puurojuhla on ollut kaikille avoin, siihen ei tarvinnut ilmoittautua ennakkoon. Kaikki ovat olleet sydämellisesti tervetulleita. Joulupäivällisen olemme aloittaneet n. klo. 16 johon on ollut ennakkoon ilmoittautuminen, koska ruoka on mitoitettu n. 100 hengen tarpeisiin

Vuonna 2019 tupa oli täysi sekä joulupuurolla että päivällisellä eikä ruokaakaan ei jäänyt ylimääräistä kuin muutamia muruja. 

Vuoden 2020 Haminan Jouluaattoa emme viettäneet yhdessä fyysisessä muodossa. Korona otti uutta tuulta alleen loppuvuodesta joka tarkoitti tiukentuneita rajoitustoimenpiteitä. Yleisötilaisuudet tipahtelivat pois kalenterista yksi toisensa jälkeen, josta Haminan Jouluaatto ei ollut poikkeus. 

Etenkin yksityishenkilönä järjestäjän roolissa tapahtuman järjestäminen muodostui mahdottomaksi jo lupien osalta, mutta myös henkilökohtainen vastuu olisi ollut liian suuri.

Vuonna 2020 toteutimme joulumieltä luvanvaraisella rahankeräyksellä, jonka tuotto oli yli 3000 euroa. Näillä rahoilla pystyimme järjestämään joulun ruoka-avun 56:lle haminalaiselle kotitaloudelle. Jouluruoan lisäksi pystyimme auttamaan joululahjoilla apua tarvitsevia lapsiperheitä. 

Kaikkineen olemme auttaneet jo useita satoja haminalaisia sekä luoneet yhdessä joulumieltä paikallisesti! 

Vuoden 2021 tavoitteenamme oli viettää taas yhteistä jouluaattoa, mutta edelleen korona päätti toisin. Kymenlaakson tilanne on loppuvuodesta ottanut taas käänteen pahempaan. Yksityishenkilönä yleisötilaisuuden järjestäminen meni mahdottomaksi jo ihan aikataulujen osalta, joten aaton tapahtuma peruttiin. 

Autoimme kuitenkin tänäkin vuonna joulun pienkeräyksellä: Tavoitteena oli jakaa 60kpl joulun ruokakasseja apua tarvitseville haminalaisille. Vaan mitä vielä. Pienkeräyksemme tuplaantui viime vuoteen nähden, ja lopulta autoimme yhteensä 79 haminalaista taloutta joulun ruokakasseilla sekä lahjakorteilla ruokakauppaan. 

Tämä on meidän uusi ennätys joulun ruokajaossa!

Vuoden 2022 tavoitteena on auttaa haminalaisia jouluruualla, jolloin pienkeräyksen turvin tavoitellaan ainakin 100kpl joulukinkun apuja joulupöytiin!

SYDÄMELLINEN KIITOS KAIKILLE JOTKA OLETTE TUKENEET TOIMINTAAMME!

Anu Kaukiainen
Anu Kaukiainen

Haminan Jouluaatto jo 5ttä kertaa 2022

— Yhdessä Olemme Aina Enemmän! —

Logon (2019) suunnitellut: 

Nina "Nunnu" Halmetoja, RiimuRaami Kotka